15 agosto 2010

El Blues de lo que pasa en mi escalera - Como sobrevivir al Camino de Santiago

Leo en las noticias de mi escalera (Digital-h), un artículo que habla de un hospitalense, reconocido perico y ex alumno de un conocido colegio de por allí, ha publicado un libro sobre el Camino de Santiago...

La verdad es que, si en el google particular de muchos pones las palabras (L'hospitalet, espanyol, camino de santiago, xaloc) les saldría este blogger en primera posicion. Voy a verlo en internet..... Buena bajada de humos porque no aparezco en las primeras, paginas... Como espanyol despista pondre perico.... Tampoco... Será lo de Xaloc, que la verdad es que pongo poco en mis posts....  Ahora sí!  En la primera pagina poniendo (l'hospitalet,  "camino de santiago", perico) Pero evidentemente, por detras del perico peregrino mediatico, y de la Asociacion del Camino de LH.A estos últimos no sé cómo filtrarlos porque no les veo como peña españolista.


En fin, que Sergio Fidalgo se me adelanta en esta faceta jucasel, de hospitalense, perico y "peregrino". Os dejo su blog, su entrada al libro, y si quereis más datos, por internet se prodiga.

Y dejo claro que, sin haber leído el libro no me atrevo bien a sacar el hacha o bien sacarme el sombrero, porque puede que me guste su parte desenfadada, y que no me guste la parte, si existe, de dejar de lado el que partes del Camino que no deben olvidarse. Uno que se lo ha pateado mantiene un cierto recelo al respecto, aunque la parte de Carles Valls seguro sí lo respeta. El libro y el tiempo diran.
 
El texto en Digitral-h es este:


L'hospitalenc Sergio Fidalgo publica un llibre amb recomanacions sobre el Camí de Sant Jaume


Es titula "Cómo sobrevivir al Camino de Santiago"

Per a totes aquelles persones que hagin pensat fer el camí de Sant Jaume durant aquestes vacances d’estiu, el llibre “Cómo sobrevivir en el camino de Santiago” de l’escriptor hospitalenc Sergio Fidalgo amb la col•laboració de Carles Valls, els hi pot ser de molta utilitat.
Aquesta publicació pretén donar consells als pelegrins per aconseguir arribar a la ciutat gallega de Santiago de Compostela de forma entretinguda.
“Cómo sobrevivir en el camino de Santiago”, barreja la realitat amb tocs d´ humor, i reflexa les dues cares del pelegrí. D´ una banda tenim la cara més seriosa, la d’en Carles Valls, que ha fet el camí cinc cops recorrent íntegrament els set-cents quilòmetres de ruta. D´ altra banda, la part escrita per Fidalgo, és la més humorística i ens presenta el pelegrí que prefereix gaudir de les tabernes i fer una ruta més turística i no pas carregar amb la motxilla durant tants quilòmetres.
Sergio Fidalgo ha explicat al programa “Tots els matins” que, malgrat les anècdotes humorístiques, és una guia amb informació molt útil.
Fidalgo també ha donat alguns consells bàsics com no sortir per la nit, descansar i du a la motxilla només allò que sigui imprescindible.
L’Hospitalet forma part del camí català que du als pelegrins a Santiago de Compostela. El tram que passa per la ciutat s´inicia a Riera Blanca, continua per la carretera de Santa Eulalia, segueix per Enric Prat de la Riba, carrer Major direcció cap a l´ Ajuntament, i finalitza al carrer Femades.

No hay comentarios: