24 septiembre 2011

Comentario de texto - Un article de Rahola crític amb Guardiola ‘desapareix’ de La Vanguardia

Dios los cría y dos de mis personajes favoritos se juntan. Como ya conoceis de sobra mis admiraciones por ambos, perfiero no hacer comentarios. Principalmente por dos motivos: uno, no se meten con nada que me afecte (es como ver como se pegan en un Barça - Madrid), y dos, creo que es suficientemente autoexplicartivo de como van las cosas. Podeis encontrar muchas otras referencias que aprovechan y hacen más sangre, incluso la mia en twitter en la que pido ayuda a Neo para que corrija el programa, que hay algo que se les ha escapado de las manos... Bones Festes de la Mercé als de la ciutat del costat!!!


Durant uns instants, aquest dijous, la columna d’opinió de Pilar Rahola a l’edició impresa de La Vanguardia no era la mateixa que la digital. El Guardiola, no online s’havia transformat en el Corredor intel·ligent al paper. No es tractava d’un simple canvi de títol en l’article, sinó que era un de completament diferent (tot i el nom del segon, res a veure amb la pràctica esportiva, sinó amb l’eix ferroviari). Quan se’n van adonar, però, la columna de l’edició impresa va substituir la digital, que va ser eliminada del web de La Vanguardia (tot i que es pot trobar el rastre al catxé de Google).
El contingut de l’article evaporat era més pelut que el del corredor mediterrani. Rahola, a part de tornar a criticar la directiva del FC Barcelona per l’acord de patrocini de la samarreta amb Qatar Foundation, recriminava a Guardiola (que va jugar en aquell país dos anys) que l’hagués defensat públicament.
La desaparició de la columna es fa més sospitosa quan aquest dissabte l’assemblea de Compromissaris del club ha de ratificar o rebutjar l’acord amb la fundació. Així mateix cal recordar que els mitjans del grup Godó van posicionar-se clarament a favor de la candidatura de Sandro Rosell a les eleccions del Barça, per dir-ho de manera suau.
“El pitjor del que ha dit Guardiola és que el que passa a Qatar té a veure amb la tradició”, li recrimina Rahola en un passatge. “Mai hagués imaginat que defensaria una dictadura”, lamenta.
Amb tot, la periodista en culpa especialment els directius del club: “Em resulta molt trist que l’actual directiva del Barça estigui tan desesperada per guanyar la votació sobre Qatar, que fins i tot hagi tingut que treure el Crist gran de la processió per convèncer els compromissaris (…). Arribar a utilitzar en Guardiola per defensar els valors d’una dictadura és traspassar moltes fronteres, i cap ètica”, etziba Pilar Rahola.

Una foto del artículo que se escapó en el iPad, gracias a Barcepundit

Bueno, va, una pequeñita... Aquest és el país petit del que veiem d'un campanar a l'altre... Potser ara és un bon moment de dir allò de "Desperta Ferro!", però no per repartir com els de Roger de Llúria, si no per a que el ferro que mengem per ser més espabilats ens ajudi a veure una mica més enllà de la uniformitat del país.

No hay comentarios: